I går kväll hade vi utbildning i Första hjälpen för våra mest anlitade chaufförer. Eftersom vi träffar mängder med människor varje dag känner vi att det är viktigt att uppdatera våra kunskaper. I bästa fall kanske vi kan hjälpa till att rädda livet på någon annars kanske vi i alla fall kan känna att vi försökte.

Anna-Stina Blomqvist ifrån Framtidshälsan Sverige informerade och utbildade på ett bra och tydligt sätt.  Bland annat övade vi hjärt- lungräddning och gick igenom hur en hjärtstartare fungerar. Vi pratade också om de risker vi utsätts för och gick igenom saker som kan inträffa dagligen. Till exempel någon som sätter i halsen, får skärsår eller drabbas av stroke. Vi fick dessutom ett eget material med docka och informationsfilm som vi kan använda för att repetera på hemmaplan när vi känner att vi behöver. 

En trevlig och informativ kväll som vi hoppas att vi slipper ”ha nytta av”…